mecholl, wywaliło błąd na świecach
Świece żarowe Octavia II 1.9 TDI
Zwiń
X
-
-
aha, dzięki za infoZamieszczone przez Biszczumecholl, wywaliło błąd na świecach
Komentarz
-
świece można woltomierzem zmierzyć.... nie pamiętam jakie ma dawać napięcia ale jak sprawdzisz dobrą to będziesz wiedział
Komentarz
-
-
-
005659 - Glowplug for Cylinder 2 (Q11): Open Circuit
Z błędu wynika na błąd kabla, ale czy może być to błędnie rozpoznane i może jednak to będzie świeca? Styk był przeczyszczony.
Póki odpala od kompa to nie ruszać? Ma na coś wpływ jedna niedomagająca świeca?
Komentarz
-
Pewnie już to było: można sprawdzić zwykłą żarówka (kierunkowskazu lub postojową). Zdejmujesz kapturek świecy i jednym przewodem dotykasz końca świecy (izolowana elektroda), drugim do plusa akumulatora. Żarówka świeci: świeca sprawna.Zamieszczone przez pawelpapświece można woltomierzem zmierzyć.... nie pamiętam jakie ma dawać napięcia ale jak sprawdzisz dobrą to będziesz wiedział
Komentarz
-
No i u mnie wywaliło błąd: Glowplug for Cylinder 1... I teraz będę musiał kupić świece. Po co ja ten kabel kupowalem?! :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Ja mam tak: Glowplug for Cylinder 2 (Q11): Open Circuit.
Wszyscy mówią, żeby jeździć póki odpala bez problemów, mam nowe aku, pali od strzała, chyba nie będę ruszał...
Komentarz
-
No chyba, że nie odpali w niskiej temperaturze i wtedy będzie "A mogłem wymienić..." :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Nie wiem jak tak można jeździć ze świadomością usterki w swoim aucie :diabelski_usmiech
Pozniej będzie -15, bedziesz sie spieszyl do roboty, sprobujesz odpalic auta a skoda powie do Ciebie: "Spiep*** dziadu, pożałowałeś mi na świecę! " :twisted:
Komentarz
-
-
Nie oszczędzam, bo nie oto chodzi, poza tym to grosze, ale DGW określił usterkę jako problem z listwą, a to już droższa zabawa i wszyscy mówią, że jak pali to niema co się przejmować.
Komentarz
-
natash, tu masz swój błąd opisany
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Possible Solutions
Check Glowplug for Cylinder 2 (Q11)
Check Wiring/Connectors from/to Glowplug for Cylinder 2 (Q11)
Check Automatic Glow Time Control Module (J179)
Czyli sprawdz świecę, kabelek i moduł... Czyli sprawdź wszystko co ze świecą związane :diabelski_usmiech
Biszczu po wymianie świec u Ciebie, skasowaniu błędu problem już nie wystąpił?
Komentarz
-
a i tak wyjdą świece :diabelski_usmiechZamieszczone przez demmsiCzyli sprawdź wszystko co ze świecą związane :diabelski_usmiech"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
dokładnie u mnie po wymianie świec komunikat zniknął - wymieniłem 4 - niestety nie poszukałem na allegro jak biszczu i bosche wyszły mnie po 55zł sztuka.service by Auto Tar
Komentarz
-
Gdzie kupowaliście świece i po ile, linki allegro nie działają, jak się wklei aukcję, mogę prosić o nazwy użytkowników i ceny?
Komentarz
-
Komentarz
-
Dzięki, nie znalazłem ich, bo szukałem na allegro numeru N10591602 a nie 10591602
Dzięki, bo parę złotych taniej za sztukę, ta aukcja.
Komentarz
-
gobowski, u mnie po podłączeniu kompa pokazało błąd świec na 1,2,3 cylindrze. dzisiaj się za nie zabrałem i zostały wykręcone. wszystkie świece na 4 cylindrach były czarne. postanowiłem wiec sprawdzić twoim sposobem z żarówką i... na wszystkich świeci. Moje myśli zostały skierowane na listwę. Wiec sprawdziłem, zamiast do plusa akumulatora podłączyłem do fajki z listwy po kolei. Na wszystkich świeciło. Zastanawiam się co teraz robić, samochód na razie pali normalnie ale może to dla tego ze stoi w garażu, Proszę o jakieś porady. Zdjęć świec niestety nie zrobiłem ale wyglądają jak w poście u Biszczu, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=495.
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
ciuk15, zmień świece i zobaczysz, że nie będziesz miał żadnego błędu"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Biszczu, we wtorek podłączałem komputer. Błędy wykazało ale je skasowaliśmy, próbowaliśmy uruchomić kila razy silnik aby zobaczyć czy coś wykaże, ale nic się nie pojawiło ( silnik był uruchomiony na chwile ). Już poważnie rozważam wymianę świec ale myślę czy nie ma jakiejś innej przyczyny.
pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz

chyba się jeszcze rano nie dobudziłem
Komentarz